pondělí 11. května 2009

E15: Do tendru na monitoring dotací z EU chtějí S&T CZ a TESCO SW

Praha 7. května (ČTK) - Do veřejné soutěže na hlavní část monitoringu pro čerpání evropských peněz se chtějí přihlásit oba současní provozovatelé a dodavatelé systému - společnosti S&T CZ a TESCO SW. Zájem nevyloučila ani firma SAP, zajišťující informační toky pro Státní fond životního prostředí a stejnojmenný operační program. Informuje o tom deník E15.

"Samozřejmě že se přihlásíme. Není to jen věc zájmu či prestiže, ale přímo naše povinnost. Už jsme se na tom systému napracovali dost a máme s čím přijít a co rozvíjet," uvedl generální ředitel Tesco SW se sídlem v Olomouci Josef Tesařík.

Tesco má v trojstupňové soustavě na starost přijímání žádostí o proplacení "evropských" projektů a jejich vyřizování. S&T CZ, jeden z deseti největších tvůrců systémů v tuzemsku, to vidí podobně. "Tato zakázka je zajímavá. Až bude soutěž vyhlášena, naši účast budeme určitě zvažovat," uvedl tiskový mluvčí Jan Hlaváč. S&T systém v roce 2001 vyrobila a zodpovídá za chod jeho centrální části.

SAP, další velká technologická firma, vidí v tendru také vhodnou příležitost. Nejprve se však chce seznámit s podrobnostmi zadání. "V zásadě můžeme říci, že není důvod, abychom do toho nešli," sdělil E15 jeden z pracovníků marketingu s dovětkem, že zatím nejde o oficiální stanovisko.

Monitorovací systém je nezbytný pro budoucí čerpání peněz z evropských fondů. První etapu příprav provázely nesrovnalosti, které musela napravit až licenční smlouva a dohoda ministerstva pro místní rozvoj o narovnání se společnostmi S&T CZ a Tesco SW, které systém vyvinuly a zabezpečují jeho provoz.


Zdroj: 7.5.2009    Zpravodajství ČTK   

Žádné komentáře:

 
Výměna odkazů