čtvrtek 18. září 2008

Čerpání dotací na konci roku prudce vzroste

Za prvních osm měsíců roku vyčerpali příjemci dotací přes UniCredit Bank více než 7,8 miliardy korun. Z celkové částky 30 miliard korun vyčleněné pro letošek Evropské kompetenční centrum UniCredit Bank zatím vyplatilo čtvrtinu. 
„Z regionálního pohledu si nejlépe vedou příjemci z Libereckého a Karlovarského kraje, kde bylo čerpáno mírně přes 40 procent. Naopak na projekty v Plzeňském kraji byla prozatím vyčerpána přibližně desetina z plánovaných tří miliard korun,“ řekl ředitel centra UniCredit Bank Zdeněk Jana
„Jako tradičně každý rok i letos očekáváme do konce letošního roku prudký nárůst žádostí o čerpání dotací. Předpokládaný objem letos vyplácených dotací je ve srovnání s loňským rokem poněkud nižší. Odráží to pozvolný náběh evropských fondů pro léta 2007 až 2013,“ uvedl. 
Příjemci mohou finance čerpat přes pobočky UniCredit Bank a České pojišťovny až do 12. prosince. „Po tomto datu se teprve definitivně ukáže, jak budou dotace distribuovány mezi jednotlivé regiony a jaký bude celkový objem letos vyplacených prostředků. V loňském roce nakonec celková suma zaostala o několik miliard za předpokladem,“ dodává ředitel Jana. 
Konsorcium UniCredit Bank a České pojišťovny zajišťuje výplaty prostředků státního rozpočtu a evropských strukturálních fondů úspěšným žadatelům o dotace od začátku letošního roku na základě výběrového řízení ministerstva financí z června 2006. 

Žádné komentáře:

 
Výměna odkazů