čtvrtek 11. září 2008

Co je vyhodnocování (evaluace)

Vyhodnocování (evaluace) je proces důkladného sběru, zpracování, systematického a přehledného uspořádání a následného vyhodnocení dat a informací s cílem učinit na základě zjištěných skutečností potřebná rozhodnutí

Vyhodnocením je rovněž i systematické stanovení hodnoty nebo vlastnosti nějakého objektu. Vyhodnocením je dále i systematické získávání a posuzování dat a informací za tím účelem, aby poskytly užitečnou a využitelnou zpětnou vazbu o nějakém objektu tak, aby je bylo možno právě prostřednictvím této zpětné vazby použít k ovlivnění tohoto objektu.

Vyhodnocování (evaluace) je tudíž jedna z nejpodstatnějších a vůbec nejdůležitějších součástí řízení a koordinace.

Cílem vyhodnocování (evaluace) při realizaci NSRR je zlepšit kvalitu, účinnost a provázanost pomoci ze strukturálních fondů, zdokonalit strategii a optimalizovat realizaci OP. Toto je nutné učinit s ohledem na konkrétní strukturální problémy týkající se členského státu a regionů a s přihlédnutím k cíli udržitelného rozvoje a k souvisejícím právním předpisům Společenství, jež se týkají vlivu na životní prostředí a strategického posuzování vlivů na toto prostředí.

Žádné komentáře:

 
Výměna odkazů