sobota 20. září 2008

Služba Dotační audit usnadní hledání využitelných dotací

Nová poradenská služba Dotační audit umožní podnikatelům získat aktuální informace o dotačních příležitostech pro jejich podnikatelský záměr. Službu nabízí Hospodářská komora České republiky.

Aby podnikatelé neztráceli čas hledáním informací o možnosti případné podpory pro jejich podnikání, mohou využít novou službu Hospodářské komory. Ta zájemnci vyhledává dotační příležitosti podle konkrétního podnikatelského záměru, včetně odkazů na podstatné dokumenty a instituce. Součástí služby je i zhodnocení pomocí ekonomických a dalších indikátorů, zda má projekt s žádostí o podporu EU šanci peníze opravdu získat. Po podrobném popisu projektu, na ktery by chtěli zájemci finance čerpat, si žadatel zvolí regionální místo, kde jeho požadavek bude zpracován. Řešení si lze vyzvednout osobně či pomocí elektronické pošty.

Cílem této služby je přivést k získání finanční podpory co nejvíce podnikatelů a maximálně tak využít prostředky z fondů EU. O podporu je možno žádat od března, kdy byly vyhlášeny první výzvy k předkládání žádostí u Operačního fondu Podnikání a inovace. "Tento operační program je stěžejním programem, prostřednictvím nějž mohou žádat o finanční prostředky ze Strukturálních fondů Evropské unie podnikatelské subjekty. Proces předkládání žádostí se v letošním roce výrazně zjednodušil, a to díky elektronickému předkládání žádostí prostřednictvím aplikace e-Account. Tato aplikace umožňuje nejen podání žádosti o podporu, ale také průběžné sledování procesu řízení a aktuálního stavu hodnocení žádosti," řekla zástupkyně ředitele Úřadu Jihočeské hospodářské komory DANA FEFERLOVÁ.

Více najdete zde

Žádné komentáře:

 
Výměna odkazů