pondělí 13. října 2008

Ministerstvo pro místní rozvoj vypíše zakázku na nový monitorovací systém

Praha - Sledování realizace programu a projektů spolufinancovaných ze strukturálních fondů Evropské unie - to je úkol, který plní Monitorovací systém strukturálních fondů.

Stávající systém byl Ministerstvem pro místní rozvoj pořízen už v roce 2001. Sloužil k monitorování programů a projektů v programovacím období Evropské unie 2004 - 2006. Stejné použití bylo plánováno i pro současné programovací období Evropské unie v letech 2007 - 2013.

Dle rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ze dne 1. března 2004 byl však tento informační systém pořízen v rozporu s tehdy platným zákonem o zadávání veřejných zakázek (č. 199/1994 Sb.). Ministerstvu pro místní rozvoj tak byla v důsledku tohoto nálezu udělena pokuta. Rozhodnutí ÚOHS mělo však ještě jeden a to mnohem závažnější důsledek - takto pořízený informační systém nebylo možné financovat z dotací Evropské unie (jedná se o tzv. neuznatelné náklady).

Ve snaze vyřešit tuto závažnou situaci a v návaznosti na úkol daný Usnesením vlády ČR č. 1008, kterým je Ministerstvo pro místní rozvoj zmocněno vypsat nové výběrové řízení na monitorovací systém, bylo rozhodnuto vypsat v příštím roce veřejnou zakázku na pořízení nového systému. Dnes o tom informovalo Ministerstvo pro místní rozvoj.

Nový monitorovací systém by měl v sobě zahrnovat nejen datovou strukturu současného monitorovacího systému, ale především by jeho funkce měly odpovídat rapidnímu pokroku informačních a komunikačních technologií. Výběr a realizace nového monitorovacího systému bude realizováno tak, aby mohl být kompletně financován ze strukturálních fondů Evropské unie.


Zdroj: pressweb.cz 

13/10/2008 16:09

Žádné komentáře:

 
Výměna odkazů