čtvrtek 16. října 2008

Zájem o dotace z EU roste

ČSOB EU Centrum a Asistenční centrum, a.s. od započetí exkluzivní spolupráce, tedy za první pololetí roku 2008, evidují 158 mandátů na poradenství při přípravě žádostí o dotace z fondů Evropské unie. Celkový rozpočet podaných projektů dosahuje 7,4 mld. Kč. Na tyto projekty jsou žádány dotace ve výši 2,7 mld. Kč. Spolupráce ČSOB EU Centra a Asistenčního centra, a.s. se tak osvědčila a také do budoucna bude pro klienty prospěšná.

Pokračující zájem o dotace z fondů EU dokládá celkový počet 158 projektů. Většina z nich se týkala firemního sektoru - jednalo se celkem o 97 projektů. Největší zájem mezi firmami byl o Operační program podnikaní a inovace (podány byly 62 projekty), zejména pak o program Nemovitosti (39 projektů). Obce a města díky spolupráci Asistenčního centra, a.s. a ČSOB a podaly 48 žádostí o dotace. Podle očekávání většina z nich (24 projekty) spadala do Regionálních operačních programů. Rovných 13 z celkových 158 projektů podala školská zařízení.

„Věřím, že se nám podaří navázat na společnou vysokou úspěšnost projektů z roku 2007, která se v průměru pohybovala kolem 80 %. U velkých projektů se nám dokonce podařilo získat dotace pro 90 % podaných projektů," sdělil Bedřich Štogl, ředitel ČSOB EU Centra.

ČSOB EU Centrum je specializovaný útvar v ČSOB, který vznikl v roce 2004. EU Centrum disponuje týmem odborníků na systém podpory z fondů EU. Díky jejich zkušenostem poskytuje ČSOB EU Centrum komplexní dotační poradenství se zaměřením na korporátní firemní klientelu a složitější a investičně náročné projekty.

Na začátku roku 2008 ČSOB posílila svoje profesionální zázemí s renomovanou poradenskou společností Asistenční centrum, a.s. Vytvořen byl společný produkt zaměřený na zprostředkování grantových podpor z fondů EU. Nyní Asistenční centrum, leader v dotačním poradenství pro firmy v ČR, poskytuje přípravu dotačních projektů exkluzivně SME klientům ČSOB. Asistenční centrum, a.s. na českém trhu působí od roku 1996 a má zkušenosti s více jak 700 úspěšnými dotačními projekty pro firmy, obce i školy. Za období své působnosti zprostředkovalo svým klientům dotace v hodnotě přes 5 mld. Kč, čímž se řadí mezi největší a nejúspěšnější firmy v oboru.

„Dosavadní spolupráci s ČSOB hodnotíme jako velice přínosnou pro obě strany. Oproti minulosti se nám díky ČSOB podařilo navázat spolupráci s dalšími významnými firmami českého průmyslu a navýšit tak náš tržní podíl v dotačním poradenství," bilancoval spolupráci František Jochman, ředitel Asistenčního centra, a.s.

Mezi významné klienty, kterým ČSOB EU Centrum a Asistenční centrum, a.s. poskytují nově poradenské služby, patří například: TOSHULIN, a.s., Biocel Paskov, a.s., KÖGEL, a.s., Pivovar ZUBR, a.s., SPOLANA, a.s., FAB, s.r.o., TEDOM, s.r.o., Strojmetal Kamenice, a.s., AGRO CS, a.s., PD Refractories CZ, a.s., VEBA, textilní závody, a.s., KOH-I-NOOR HARDTMUTH a.s. a řada dalších.


Zdroj:     Prosperita  

Žádné komentáře:

 
Výměna odkazů