středa 3. prosince 2008

Česká republika představila nové priority předsednictví v Radě EU v oblasti evropských fondů

V rámci posledního dne jednání konference ministrů evropských zemí zodpovědných za regionální rozvoj představil 1. místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek nové priority ČR v oblasti finanční podpory z evropských fondů.
Na základě včerejší dohody s Evropskou komisí se ČR jako budoucí předsednická země stala členem týmu několika zemí, který se bude zabývat odstraněním administrativních bariér, jež jsou překážkou pro snadné získání finanční pomoci z evropských fondů.
Ministr Jiří Čunek dále vyzval všechny zástupce evropských zemí, aby v průběhu českého předsednictví jednali tak, aby bylo možné politickým deklaracím také reálně dostát. Tedy pečlivě vybrat skutečně dosažitelné cíle v krátkém čase, na nich se co nejrychleji shodnout, a ty pak zdárně projednat.
„Zjednodušení systému přidělování finanční pomoci z fondů Evropské unie je novou prioritou, kterou bude Česko prosazovat při každém budoucím jednání o administraci strukturálních fondů. Zejména v současné době, kdy celá Evropa čelí následkům finanční krize, budeme usilovat o přehodnocení alokací finančních prostředků do projektů investičního charakteru, uvedl ministr.
Na závěr Jiří Čunek osobně pozval evropskou komisařku Danutu Hübner na konferenci ministrů EU zodpovědných za regionální rozvoj do Mariánských Lázní (23.-24.dubna 2009) a požádal ji o prezentaci předběžných výsledků veřejné diskuse k Zelené knize o územní soudržnosti.

Zdroj: 1.12.2008 subvence.cz str. 0 Aktuality

Žádné komentáře:

 
Výměna odkazů