pátek 9. ledna 2009

Setkání ministra Čunka s hejtmany

Ve čtvrtek 8. ledna se setkali nově zvolení hejtmané s ministrem pro místní rozvoj Čunkem. Na setkání se projednaly budoucí možnosti spolupráce ministerstva s kraji, čerpání finančních prostředků z fondů EU do regionálních operačních programů. Další témata se věnovala připravovanému opatření v bytové problematice, novele stavebního zákona a problematice regionálního rozvoje a cestovního ruchu.
Na setkání se projednaly budoucí možnosti spolupráce ministerstva s kraji, čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie do regionálních operačních programů (dále jen ROP). Další témata se věnovala připravovanému opatření v bytové problematice, novele stavebního zákona a problematice regionálního rozvoje a cestovního ruchu.
ROP podporují zejména tzv. „tvrdé projekty", jež jsou zaměřeny na zlepšení dopravní dostupnosti obcí a měst regionů, zvyšování kvality života obyvatel v oblastech vzdělávání, sociálních služeb a zdravotnické péče. V rámci programového období 2007–2013 bylo všem ROP přiděleno 5 471,2 mil. eur (suma zahrnuje příspěvek Společenství a národní zdroje).
V oblasti bytové problematiky se jednalo o změnách v úhradách drobných oprav pronajímaných bytů. V rámci cestovního ruchu se jednání zaměřilo na prioritu Národní podpory cestovního ruchu, jejíž alokace činí 76,73 mil. eur (cca 2,0 mld. Kč). Odbor cestovního ruchu bude realizovat v Integrovaném operačním programu projekty, zaměřené na kvalitu v oblasti cestovního ruchu.
Odbor veřejného investování připravuje novelu zákona o veřejných zakázkách a nový zákon o veřejných koncesních zakázkách. Hlavním okruhem novely zákona o veřejných zakázkách je snížení administrativní zátěže a zpřísnění dohledu nad zadáváním veřejných zakázek.
Podrobné informace o stavu čerpání z fondů EU jsou uvedeny na stránkách strukturálních fondů v měsíční monitorovací zprávě Ministerstva pro místní rozvoj, Národního orgánu pro koordinaci.
Zdroj: URL| http://www.businessinfo.cz/cz/clanek/zdroje-financovani-z-eu-2007-2013/setkani-ministra-cunka-s-hejtmany/1001573/51468/


Žádné komentáře:

 
Výměna odkazů